Nationaal Archief (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

Jan Kompagnie Lezing: Opnieuw beginnen

Op zondag 9 oktober verzorgt historicus Elias van der Plicht de Jan Kompagnie Lezing over de vluchtelingengeschiedenis van Nederland. Daarbij toont hij historisch filmmateriaal. Ook komen enkele recent gevluchte immigranten aan het woord. 

Elias van der Plicht

Elias van der Plicht (1983) studeerde geschiedenis, politicologie en Italiaanse taal en cultuur. Hij werkt als zelfstandig historicus en journalist voor NOS, Trouw, Elsevier en Het Financieele Dagblad. Hij is medeauteur vanJodenjachtDe jacht op het verzet en De kathedraal van het licht. Op 22 september verscheen zijn boek Achterlaten en opnieuw beginnen – Vluchtelingen in Nederland, toen en nu.

Locatie, tijd en aanmelden

Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag
Zondag 9 oktober, 12.30-14.30 uur
Aanmelden via: events@nationaalarchief.nl
Toegang: Gratis

Jan Kompagnie Lezing

De Jan Kompagnie Lezing is in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2011 overleden archivaris van het Nationaal Archief drs. Jan H. Kompagnie, die zich bijzonder heeft ingespannen om archieven op een inspirerende wijze toegankelijk te maken voor onderzoekers en historisch geĂ¯nteresseerden. De Jan Kompagnie Lezing is een samenwerking van het Nationaal Archief, Jonge Historici en NTR.