Nationaal Archief (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

Save the date: 30 november International Digital Preservation Day

Op 30 november vindt de eerste editie van de International Digital Preservation Day (IDPD) plaats. IDPD is een initiatief van de Digital Preservation Coalition en een groot aantal internationale partners, waaronder het Netwerk Digitaal Erfgoed en de NCDD. Samen vieren we wat we al bereikt hebben om ons maatschappelijke digitale geheugen veilig te stellen. En we zetten in op nog meer bewustzijn en betrokkenheid voor de toekomst! 

Het kennisplatform Preservation organiseert met het Netwerk Digitaal Erfgoed en de NCDD 2 bijeenkomsten rondom IDPD. In de ochtend gaan we in op e-mailarchivering. Welke mails bewaren we? Welke metadata passen we toe? En hoe beschermen we de privacy? De middag staat in het teken van de essentiƫle kenmerken van digitale objecten. Deze kenmerken zijn van belang voor de authenticiteit van informatieobjecten en maken objecten langdurig toegankelijk.

Komt u ook? Aanmelden kan via de website van de NCDD.

Praat ook online mee onder #IDPD17.

Kennisplatform Preservation

Kennisplatform Preservation is onderdeel van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). KIA is de ontmoetingsplaats voor informatie- en archiefprofessionals. Interesse? Neem een kijkje op kia.pleio.nl.

#kennisdelen zit in ons DNA. Deel je ook mee?