Bekijk animatie ‘archiveren by design’!

Animatie archiveren by design
6 juli 2021

Om kort en bondig uit te leggen wat archiveren by design inhoudt, heeft het Nationaal Archief een animatie ontwikkeld. In ongeveer drie minuten maakt de animatie duidelijk wat archiveren by design is, waarom u het toepast en hoe u het in de praktijk handen en voeten kunt geven. Bekijk de animatie hieronder.

Voor wie is de animatie bedoeld?

De animatie is vooral bedoeld voor informatieprofessionals die zich bezighouden met de aanschaf, bouw of aanpassing van systemen én managers binnen overheden. Beiden hebben grote invloed op het informatiebeheer binnen hun organisatie of zijn er zelfs eindverantwoordelijk voor. Daarom is het belangrijk dat ze bekend zijn met het belang van informatiebeheer en de principes van archiveren by design. De animatie legt dit op een voor iedereen begrijpelijke manier uit.

Animatie vrij te gebruiken

De animatie is tijdens de productiefase getest bij verschillende informatieprofessionals. Enkele quotes: “Ik ga de animatie aan het college van de provincie laten zien zodat zij een beeld krijgen van archiveren by design.” “Leuk en leerzaam.” “Goede lengte, lekker kort, juiste animatiesnelheid.” “Ik zou het zo op onze intranetpagina kunnen plaatsen.” “Fijn te gebruiken bij de start van een gesprek.” Wanneer u deze animatie ook voor uw werkzaamheden wilt inzetten dan bent u uiteraard vrij om dit te doen. Dus deel ‘em gerust!