Expertise gevraagd: wijziging Archiefbesluit en Archiefregeling

Foto van mensen die brainstormen of vergaderen.
9 april 2021

Voor een goed Archiefbesluit en een goede Archiefregeling heeft het ministerie van OCW inbreng uit de praktijk nodig. Het verantwoordelijke projectteam wil hiervoor expertgroepen inzetten. Archivarissen en informatieprofessionals die over de nodige expertise beschikken worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Aanmelden kan tot 15 april.

Diverse onderwerpen

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een van de volgende expertgroepen:

  • Metadata.
  • Preservering.
  • Weergave.
  • Vindbaarheid/zoeken.
  • Authenticiteit.
  • Integriteit.
  • Architectuur.

Heeft u expertise op het gebied van een van deze onderwerpen? Meldt u zich dan aan vóór 15 april. Vergeet hierbij niet aan te geven om welk thema het gaat. Het projectteam wil half mei starten met de expertgroepen.

Extra webinar 22 april

Voordat de expertgroepen van start gaan, verzorgt OCW op 22 april van 13.00 tot 14.00 uur online een extra toelichting op de wijziging van het Archiefbesluit en de Archiefregeling. Tijdens deze bijeenkomst gaan medewerkers van het projectteam in op het proces en de te verwachten wijzigingen van de belangrijkste onderwerpen uit het besluit en de regeling. Sprekers zijn: Marit Vochteloo (OCW) over het proces en selectie, Alard Litjens (OCW & projectleider Archiefregeling) over duurzame toegankelijkheid, Bodien Abels (Nationaal Archief, programmacoördinator Implementatie nieuwe Archiefwet) over ontheffing van overbrenging en als laatste Tim Krakers (OCW, wetgevingsjurist en juridisch adviseur) over de AVG.

U hoeft zich niet aan te melden. Deze link leidt u direct naar de Teams-omgeving: Deelnemen aan het webinar Wijziging van het Archiefbesluit en de Archiefregeling.

Meer weten?

Lees ook het blog op kia.pleio.nl over de eerder gepresenteerde toelichting Start wijziging Archiefbesluit en Archiefregeling van 25 maart. In dit blog worden de voorgenomen wijzigingen en de laatste stand van zaken rond de nieuwe Archiefwet, Archiefregeling en het Archiefbesluit overzichtelijk uiteengezet. En vindt u meer informatie over de expertgroepen.