Open Donderdag in teken van Ketelaarlezing

Serv Wiemers en Guido Enthoven
25 november 2022

Op 1 december is het alweer de laatste Open Donderdag van dit jaar. Vooraf aan deze netwerkborrel vindt de Ketelaarlezing plaats. Dit jaar gegeven door David Ferriero, voormalig Archivaris van de Verenigde Staten. De Ketelaarlezing is alleen nog online te volgen, maar wordt nabesproken tijdens de Open Donderdag op het Nationaal Archief. De netwerkborrel is zoals gewoonlijk vrij te betreden.

David Ferriero

David Ferriero is groot voorstander van een open overheid en samenwerking met de burger. Tijdens de Ketelaarlezing gaat hij dan ook in op de Open Government-principes en het Citizen Archivists-initiatief. Interessante materie om op Open Donderdag met elkaar te bespreken onder het genot van een drankje.

Tijd en plaats Open Donderdag

  • Datum: 1 december 2022
  • Borrel: 17:00 – 18:30
  • Locatie: Het Nationaal Archief

Online deelnemen aan de Ketelaarlezing?

Dat kan! De Ketelaarlezing start om 15.30; de lezing zelf om 16.00 uur. Aanmelden kan via dit formulier. U ontvangt vervolgens een e-mail met een link voor deelname. Het fysiek bijwonen van de Ketelaarlezing is helaas niet meer mogelijk. Maar u bent na de lezing van harte welkom om aan te schuiven bij de Open Donderdag op het Nationaal Archief.

Open Donderdagen ook in 2023

De Open Donderdagen vinden elke even week van de maand plaats. Het doel van deze netwerkborrel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. De laatste Open Donderdag van dit jaar is op 1 december; de borrels van 15  en 29 december komen te vervallen. De nieuwe reeks gaat donderdag 12 januari 2023 weer van start.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de sprekers die aanwezig zijn en updates ontvangen van de regeringscommissaris Informatiehuishouding? Schrijf u dan in voor de mailingslijst van regeringscommissarisIHH@Rijksoverheid.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met sharelle.manschot@minbzk.nl.