Wiki goes Caribbean

Wist je dat er erg weinig informatie over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur op Wikipedia staat? Kom op 26 mei naar het Nationaal Archief en help ons hier verandering in te brengen.

Kaart van Noord- en Midden-Amerika

Wikipedia

Wie iets weten wil, kijkt op Wikipedia. De online encyclopedie is een van de meest bezochte websites ter wereld en de Nederlandstalige versie, met bijna twee miljoen artikelen, is een van de grootste die er is. Toch is Wikipedia nog lang niet af. 

Veel kennis over Suriname en de Cariben

In Nederland is veel kennis beschikbaar over de cultuur en de geschiedenis van Suriname en de Cariben, zowel in de hoofden van mensen als in archieven, bibliotheken en musea. Samen met de Nederlandse Unesco Commissie en Wikimedia Nederland nodigt het Nationaal Archief je uit om Wikipedia te leren kennen en aan het werk te gaan als ‘Wikipediaan’.

Caribisch perspectief op Wikipedia

Het Nationaal Archief stelt steeds meer gedigitaliseerde stukken en foto’s uit zijn collectie beschikbaar als bron of illustratie bij Wikipedia-artikelen. Zo komt erfgoed bij vele nieuwe liefhebbers onder ogen. Wil je het Caribisch perspectief op Wikipedia helpen vergroten door collecties van het Nationaal Archief te gebruiken en te delen? Tijdens Wiki goes Caribbean  leer je hoe Wikipedia en gelijksoortige projecten werken, hoe je als Wikipediaan aan de slag kunt en hoe je beginnersfouten kunt voorkomen. Je krijgt ook een uniek kijkje achter de schermen bij het Nationaal Archief.

Programma 26 mei

Tijd

Activiteit

12:45 Inloop koffie en thee
13:00 Over het Nationaal Archief en doel van de dag
13:10 Memory of the World en Guyana
13:30 Rondleiding Caribische kaarten 
14:00 Gedeeld Cultureel Erfgoed in Suriname
Pauze  
14:45 Hoe vindt u open data materiaal op de websites van het Nationaal Archief?
15:00 Hoe werkt Wikipedia?
15:30 - 17:00 Bezoek aan de tentoonstelling De wereld van de VOC