Studiezaal en tentoonstelling Nationaal Archief tijdelijk gesloten

Onderzoekers bezig in de studiezaal
19 mei 2020

Vanaf 13 maart zijn de studiezaal en de tentoonstelling gesloten. Ook publieksactiviteiten en afspraken voor inzage van archief komen te vervallen.

Update: De tentoonstelling De oorlog die bleef is vanaf 1 juni 2020 weer open. Maak eerst online een reservering voor je bezoek. De studiezaal opent vanaf 2 juni 2020 gefaseerd en alleen op afspraak. Lees het nieuwsbericht.

Studiezaal en tentoonstellingen Nationaal Archief tijdelijk gesloten

Het Nationaal Archief heeft besloten om de studiezaal en de tentoonstellingen De oorlog die bleef en Wie ben ik, wie was jij? vanaf 13 maart 2020 te sluiten. De maatregel blijft gehandhaafd tot nadere berichtgeving (in ieder geval tot en met 1 juni 2020). Het besluit is genomen om bij te dragen aan het beperken van de verspreiding van het coronavirus. 

Alle aangekondigde publieksactiviteiten voor 1 juni 2020 zijn afgelast.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om onze dienstverlening gefaseerd weer op te kunnen starten. We kijken er naar uit weer bezoekers te ontvangen en communiceren een datum zodra die bekend is. Dat doen we via deze website en onze sociale kanalen.  

Gevolgen dienstverlening

Doordat medewerkers van het Nationaal Archief thuiswerken en geen archieven tot hun beschikking hebben, kunnen aanvragen voor inzage in beperkt openbaar archief voorlopig niet in behandeling worden genomen. Ook kunnen er op dit moment geen scans/reproducties van archiefstukken worden gemaakt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Bereikbaarheid Nationaal Archief

Telefonisch is het Nationaal Archief momenteel niet bereikbaar. U kunt wel chatten met een medewerker. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 - 17.00 uur.

Neem alleen bij dringende vragen contact met ons op via het contactformulier. Als u in de komende weken een afspraak heeft staan bij het Nationaal Archief dan ontvangt u daarover bericht.

Zelf onderzoek doen

U kunt vanuit huis natuurlijk wel via de website van het Nationaal Archief onderzoek doen in al (deels) gedigitaliseerde archieven zoals dat van de VOC. Daarnaast bieden onze zoekhulpen informatie en kunt u een groot deel van onze fotocollectie online bekijken.

Houd deze website en social media in de gaten voor verdere informatie.

 

Aanpassingen van dit bericht

19 mei 2020: Bericht aangepast vanwege gefaseerde opstart dienstverlening vanaf 1 juni.
8 mei 2020: Bericht aangepast vanwege de informatie verstrekt op 6 mei.
21 april 2020: Bericht aangepast vanwege de aangekondigde verlenging van de maatregelen op 21 april.
1 april 2020: Bericht aangepast vanwege de aangekondigde verlenging van de maatregelen op 31 maart.
24 maart 2020: Bericht aangevuld met gevolgen maatregelen van 23 maart 2020.
17 maart 2020: Bericht aangevuld met meer informatie over onze dienstverlening.
16 maart 2020: Bericht aangepast vanwege aangekondigde maatregelen op 15 maart 2020.