Nationaal Archief (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

Adres Nationaal Archief

Bezoekadres

Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

Postadres

Postbus 90520
2509 LM Den Haag

2 Loketten

Het Nationaal Archief heeft 2 loketten. Om u zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat u het juiste loket aanschrijft of belt.

  • Loket voor ministeries, RHC's, lokale overheden en andere zakelijke relaties: heeft u vragen over bijvoorbeeld e-depot, archiefbestel, waardering en selectie, architectuur, etc.? Mail dan naar contact@nationaalarchief.nl of bel 070-3315460 (maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur).

 

 

Routebeschrijving

Het Nationaal Archief is gelegen tussen het Centraal Station, het winkelcentrum Babylon, de Koninklijke Bibliotheek en het Prins Bernhardviaduct.

De ingang van het Nationaal Archief ligt tegenover de zij-uitgang van Spoor 12 (RandstadRail Erasmuslijn) van het Centraal Station. Klik hier voor de kaart

Openbaar vervoer

Het Centraal Station is bereikbaar met trein, tram en diverse stads- en streekbussen. Raadpleeg voor een reisadvies voor het openbaar vervoer www.ns.nl of www.9292ov.nl

Auto

De parkeergarage CS - New Babylon ligt naast het Nationaal Archief. U kunt ook gebruik maken van de parkeergarages onder het Malieveld en in de Rijnstraat.

Een overzicht van de parkeergarages in Den Haag (kaart) met een doorklik naar de openingstijden, vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Werkzaamheden Stationsgebied

Rondom station Den Haag Centraal vinden op dit moment uitgebreide werkzaamheden plaats. Het Nationaal Archief is hierdoor moeilijk met de auto te bereiken. Wij raden u aan gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Actuele informatie over de bereikbaarheid in het stationsgebied vindt u op de website Den Haag Nieuw Centraal.