Nationaal Archief (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

Adres Nationaal Archief

Bezoekadres

Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

Postadres

Postbus 90520
2509 LM Den Haag

Contact

  • Algemene telefooncentrale: 070-3315400
  • kennismakelaar@nationaalarchief.nl voor (kennis)vragen over archiveren, archiefbestel, archieffunctie, waardering en selectie, overbrenging, preservation, architectuur, etc. 
  • Helpdesk, voor inhoudelijke (onderzoeks)vragen over de archiefcollectie en/of specifieke archieven: 070-3315444, dinsdag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur. Of e-mail: info@nationaalarchief.nl.

Studiezaal Nationaal Archief

Openingstijden en meer informatie over een bezoek aan de studiezaal van het Nationaal Archief vindt u op de pagina Contact en bezoekinformatie op de website www.gahetna.nl.

Routebeschrijving

Het Nationaal Archief is gelegen tussen het Centraal Station, het winkelcentrum Babylon, de Koninklijke Bibliotheek en het Prins Bernhardviaduct.

De ingang van het Nationaal Archief ligt tegenover de zij-uitgang van Spoor 12 (RandstadRail Erasmuslijn) van het Centraal Station. Klik hier voor de kaart

Openbaar vervoer

Het Centraal Station is bereikbaar met trein, tram en diverse stads- en streekbussen. Raadpleeg voor een reisadvies voor het openbaar vervoer www.ns.nl of www.9292ov.nl

Auto

De parkeergarage CS - New Babylon ligt naast het Nationaal Archief. U kunt ook gebruik maken van de parkeergarages onder het Malieveld en in de Rijnstraat.

Een overzicht van de parkeergarages in Den Haag (kaart) met een doorklik naar de openingstijden, vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Werkzaamheden Stationsgebied

Rondom station Den Haag Centraal vinden op dit moment uitgebreide werkzaamheden plaats. Het Nationaal Archief is hierdoor moeilijk met de auto te bereiken. Wij raden u aan gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Actuele informatie over de bereikbaarheid in het stationsgebied vindt u op de website Den Haag Nieuw Centraal.