Kennisnetwerk Informatie en Archief

Ontmoetingsplaats voor archief- en informatieprofessionals

Iedereen die te maken heeft met archief en informatie is van harte welkom deel te nemen aan dit interactieve platform, kia.pleio.nl. Inmiddels zijn meer dan 3800 enthousiaste deelnemers aangesloten. KIA is opgericht door de branchevereniging KVAN/BRAIN, Archief 2.0. en het Nationaal Archief. Het initiatief komt voort uit de Archiefvisie 2011.

Wat vind je allemaal op KIA? 

Kern van het netwerk is een aantal inhoudelijke kennisplatforms, waar vakgenoten elkaar ontmoeten. Op de platforms kun je met elkaar sparren en samen zoeken naar creatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Van ‘Informatiehuishouding overheden’ tot ‘Educatie & Presentatie’, alle facetten van (digitale) archivering hebben zo hun plek. Het is belangrijk dat zich kan vinden in de vraagstukken die worden opgepakt.

De thema’s van de platforms komen uit de Kennis- en Innovatieagenda. Naast de kennisplatforms vind je op de site artikelen, handreikingen, best practices, vacatures en een evenementenagenda.

Echte ontmoetingen zijn een belangrijk onderdeel van KIA. Dat doen we op congressen, workshops en presentaties. We gaan dan meer de diepte in en versterken de samenwerking. Zo vormen we behalve online, ook een offline community.

Waarom een kennisnetwerk?

Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten, onderzoekers. Allemaal hebben ze belang bij overheidsinformatie die toegankelijk is en duurzaam wordt bewaard. Of het nu om de verantwoording van het handelen van de overheid of het optimale (her)gebruik van papieren en digitale informatie gaat. De digitalisering heeft de archiveringsfunctie voor nieuwe, grote uitdagingen geplaatst. Met KIA zetten we gezamenlijk de schouders eronder.

Wilt u meedenken? Kijk dan op kia.pleio.nl en word lid van kennisplatform van uw keuze. Ook kunt u  contact opnemen via contact@nationaalarchief.nl.

Gerelateerde links:

Introductie Kennisplatforms

Archiefvisie