13 april Open Donderdag special

Over herziening Platform voor Open Overheidsinformatie
3 april 2023

Het Platform voor Open Overheidsinformatie (PLOOI) wordt dit jaar aangepast. En de huidige versie stopgezet. Aanleiding is een advies van het Adviescollege ICT-toetsing en een scenario-onderzoek. Op donderdag 13 april geeft Arne Otte, programmamanager PLOOI bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), een toelichting op de herziening van PLOOI.

Kamerbrief met reactie op advies over Platform Open Overheidsinformatie

Het platform PLOOI maakt overheidsinformatie op één centrale plaats toegankelijk. De documenten in dit portaal worden actief openbaar gemaakt onder de Wet open overheid (Woo). Op 23 december 2022 heeft minister Bruins Slot (BZK) de Tweede Kamer geïnformeerd over een scenario-onderzoek naar PLOOI. En over het advies van het Adviescollege ICT-toetsing (AcICT). In de Kamerbrief wordt een toelichting gegeven over het stopzetten van de huidige variant van PLOOI en het advies om te starten met een eenvoudiger, gebruiksvriendelijker platform. 

Tijd en plaats

  • Datum: 13 april 2023
  • Tijd spreker Arne Otte: 17:00 – 17:30
  • Tijd Open Donderdag special: 17:00 – 18:30
  • Locatie: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag.

Open Donderdagen

De Open Donderdagen worden op initiatief van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding in samenwerking met het Nationaal Archief georganiseerd voor de informatieprofessional van binnen en buiten de overheid. De borrels zijn vrij te betreden.