17 april Data-Doe-Dag

Aanmelden kan nu
16 maart 2023

Op 17 april organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) samen met Erfgoed Brabant de Data-Doe-Dag. Voor iedereen die werkt in een collectiebeherende organisatie. En bezig is met registratie, beheer, ontsluiting en hergebruik van collectiedata en -beelden. 

Praktische werksessies

Tijdens de Data-Doe-Dag helpen collega’s van erfgoedorganisaties de deelnemers in praktische werksessies. Neem dus vooral relevante data en laptop mee. En stel uw vragen aan het data-clean-team. De sessies gaan over vragen als: Hoe zorg je ervoor dat je metadata op orde zijn? Hoe maak je informatie over erfgoed voor zoveel mogelijk mensen zichtbaar? Hoe verbind je de digitale collectie met andere kennisbronnen? Hoe werk je met het Termennetwerk in het systeem? Hoe voorkom je de beruchte 404-melding? Hoe zet je crowdsourcing in? Etc.

Aanmelden

Inschrijven voor de Data-Doe-Dag kan via het inschrijfformulier op de website van de NDE. Deelname aan deze dag is gratis. Mocht u toch niet kunnen of andere vragen hebben, laat het ons weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Plaats en tijd

De Data-Doe-Dag vindt plaats in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch van 10.30 - 16.30. Het event wordt afgesloten met een borrel. Zie voor het volledige programma de website van de NDE.