20 oktober weer Open Donderdag

Met gastspreker Petra Helwig over archiveren chatberichten Algemene Zaken
Serv Wiemers en Guido Enthoven
17 oktober 2022

Op deze tweede Open Donderdag op 20 oktober geeft Petra Helwig van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed een toelichting op het rapport De archivering van chatberichten bij het ministerie van Algemene Zaken. Petra Helwig was als projectleider betrokken bij het onderzoek. U bent van harte welkom de presentatie en de aansluitende borrel bij te wonen op het Nationaal Archief.

Rapport Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed

Aanleiding  van het onderzoek was het signaal in de media dat de minister-president chatberichten van zijn telefoon verwijderde. Het onderzoek wijst uit dat bij het ministerie van Algemene Zaken minder berichten werden gearchiveerd dan zou moeten. Ook de chatberichten van de minister-president zijn onvoldoende gearchiveerd. Lees meer nieuws over het rapport De archivering van chatberichten bij het ministerie van Algemene Zaken.

Tijd en plaats

  • Datum: 20 oktober 2022
  • Spreker Petra Helwig: 17:15 – 17:45
  • De borrel: 17:00 – 18:30
  • Locatie: Het Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is vrij te betreden. Er is geen rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel.

Open Donderdagen

Op 6 oktober heeft de aftrap plaatsgevonden van de eerste netwerkborrel van de Open Donderdagen in het Nationaal Archief. Deze borrels vinden elke even week van de maand plaats. Dus zet de reeks alvast in de agenda. Het doel van de Open Donderdagen is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de sprekers die aanwezig zijn en updates ontvangen van de regeringscommissaris Informatiehuishouding? Schrijf u dan in voor de mailingslijst van regeringscommissarisIHH@Rijksoverheid.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met sharelle.manschot@minbzk.nl