Aan de slag met open data: Wiki goes Caribbean

Kunuku-man in Barber
11 februari 2019

Op zaterdag 23 februari is er weer een Wiki goes Caribbean-bijeenkomst in het Nationaal Archief. Tijdens deze bijeenkomst vullen deelnemers Wikipedia aan met onze bronnen/collecties over het Caribisch gebied en Suriname. U bent van harte welkom hieraan bij te dragen.

Iedereen kan aan Wiki goes Caribbean meedoen. Tijdens de bijeenkomst zijn vrijwilligers van Wikimedia Nederland aanwezig om de deelnemers te ondersteunen. Medewerkers van het Nationaal Archief wijzen de weg naar de bronnen van het Nationaal Archief.

Breed beschikbaar

Het Nationaal Archief stelt steeds meer gedigitaliseerde stukken en foto’s uit zijn collectie beschikbaar, o.a. bij Wikipedia-artikelen. Zo komt erfgoed bij vele liefhebbers onder ogen. En ontstaan tal van nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van digitaal erfgoed.

Organisatie

Deze Wiki goes Caribbean-bijeenkomst wordt georganiseerd door de gelijknamige werkgroep van Wikimedia Nederland in samenwerking met het Nationaal Archief. Dit jaar staan meerdere Wiki goes Caribian-bijeenkomsten op stapel. Houd hiervoor de Wiki-projectpagina in de gaten.

Aanmelden

Voor aanmelden en meer informatie over de Wiki-bijeenkomst van 23 februari, ga naar de agenda op deze website