e-Depot Nationaal Archief gecertificeerd

Foto van gebakjes met het core trust seal logo.
29 augustus 2019

Het e-Depot van het Nationaal Archief heeft het CoreTrustSeal (CTS) toegewezen gekregen. Dit is een internationaal kwaliteitszegel voor betrouwbare informatiebewaarplaatsen. Op basis van 16 eisen zijn het beleid, de organisatie, het informatiemanagement en de technische infrastructuur gekeurd. Het Nationaal Archief behoort tot een van de eerste overheidsarchieven ter wereld die dit certificaat ontvangt.

Belangrijk voor kwaliteitsmanagement

Het certificeren van het e-Depot is belangrijk voor het kwaliteitsmanagement van het e-Depot. Het CTS-certificaat is drie jaar geldig. Een volgende stap kan het Duitse nestor-certificaat zijn. 

Kennis delen

De opgedane ervaringen rond het certificeringstraject deelt het Nationaal Archief graag met anderen. Dat deden we bijvoorbeeld tijdens de certificeringsworkshops van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Met regionale archieven die CTS-aanvragen voorbereidden. Regionale historische centra die gebruikmaken van de technische infrastructuur van het e-Depot kunnen onze ervaringen en documentatie ook gebruiken.

Meer weten? Lees de CoreTrustSeal-beoordeling van het e-Depot van het Nationaal Archief. En houd voor de laatste ontwikkelingen de groep Preservation op het Kennisplatform Informatie en Archief (KIA) in de gaten. 

In de oktober-editie van het Archievenblad verschijnt een uitgebreid artikel over de CTS-certificering.