Kennismaking JONG Archivarissen

JONG archivarissen
8 juni 2018

JONG archivarissen is hét netwerk voor aankomende en startende archiefprofessionals. Tot voor kort waren wij actief onder de naam ‘SNAAI’. Na de doorstart onder onze nieuwe naam organiseren wij voor het eerst de verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar. Met deze verkiezing zet JONG Archivarissen startende archivarissen in de spotlights en moedigen ze daarmee aan bij het realiseren van hun plannen.

Digitaal zit in je DNA

Het thema van deze eerste editie is ‘Digitaal zit in je DNA’. Het vakgebied is constant in beweging. Het werk van archivarissen verandert van papier naar digitaal. Steeds meer instellingen maken de transformatie naar een digitaal werkende organisatie. Jonge archivarissen spelen daarin een belangrijke rol. Door hun recent afgeronde opleiding, in een tijdperk waar digitaal steeds vaker de norm is, kijken zij anders naar het vak. Zij kunnen de transformatie sneller herkennen en concrete plannen formuleren en uitvoeren. Digitaal denken en doen wordt door een jonge archivaris sneller als vanzelfsprekend ervaren.

Genomineerden

Vanuit het vakgebied zijn vijf personen genomineerd: Welmoed Bons, Evelien de Jonge, Lise Koning, Jasper Snoeren en Ingeborg Huijberts. Zij strijden met elkaar om de publieksprijs én, de hoogste eer, de vakjuryprijs! De kundige jury bestaat uit Geert-Jan van Bussel, Ella Kok-Majewska, Lolke Folkertsma en Christian van der Ven. Wij zijn trots op deze jury!

De bekendmaking van de winnaar(s) van de publieksprijs én de vakjuryprijs is op de eerste dag van de Archiefdagen, maandag 11 juni 2018 aan het eind van de dag. Zien we u daar?