Meld u nu aan: Instructieweek digitaal overbrengen e-Depot

In de week van 15 november
Plaatje van een geeltje. Afbeelding van Darkmoon_Art via Pixabay.png
14 oktober 2021

In de week van 15 november organiseert het Nationaal Archief een online instructieweek over het overbrengen van digitaal archief naar het e-Depot van het Nationaal Archief. Specialisten presenteren via Webex verschillende onderdelen van het overbrengen van digitaal archief. Bijvoorbeeld: het proces van overbrengen, de eisen aan het aanleveren van het archief, en mapping van metadata. Wij nodigen u van harte uit deel te nemen. Aanmelden kan vanaf nu via de agenda van kia.pleio.nl. 

Voor wie?

De instructieweek is vooral bedoeld voor rijksmedewerkers die aan de slag willen met digitaal overbrengen. Of die hun kennis daarover willen vergroten voor toekomstige overbrengingen. Maar ook voor medewerkers die al ervaring hebben met digitaal overbrengen, staan interessante sessies op het programma.

Een volledig beeld van digitaal overbrengen

U kunt alle of een aantal presentaties volgen. Als u er voor kiest om alle presentaties te volgen, heeft u na deze week een volledig beeld van digitaal overbrengen. Van het proces, de best practices van eerdere digitale overbrengingen, de eisen die het Nationaal Archief stelt aan een aan te leveren archief. En hoe u toegang kunt krijgen tot digitaal overgebracht archief.

Via Webex

Alle presentaties zijn digitaal te volgen via Webex. U kunt zich aanmelden per sessie in de agenda op KIA. De eerste sessie is op maandag 15 en de laatste op donderdag 18 november. 

Wij hopen u digitaal te zien bij de Instructieweek digitaal overbrengen e-Depot!