Save the date 10 oktober: Interactieve workshop What’s in the Web Archive?

i-a-World wide web. Foto: ITU Pictures.
21 september 2018

Altijd al benieuwd geweest wat er in een webarchief zit en wat er met de inhoud ervan kan worden gedaan? Houdt u zich bezig met webarchivering of webarchieven? Kom dan op woensdag 10 oktober met uw laptop naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Tijdens de workshop “What is in the web archive” staat de inhoud van het webarchief en de gearchiveerde websites centraal. Hoe is een site in een webarchief opgeslagen, wat is een .warc-bestand, wat zit er in dit bestand, wat kan een gebruiker hiermee en wat voor techniek is hiervoor nodig? Hoe kan tekstanalyse en netwerkanalyse worden uitgevoerd op basis van een webarchief? Al deze vragen komen tijdens de workshop aan de orde.  Bovendien kunt u zelf de technieken ter plekke uitproberen. 

Wees er snel bij!

De workshop webarchivering wordt geleid door Ian Milligan, Associate Professor, Department of History, University of Waterloo met ondersteuning van Kees Teszelszky. Deelname is kosteloos na aanmelding en bevestiging. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Marcel Ras. U bent welkom nadat u een bevestiging van deelname heeft ontvangen.

We vragen deelnemers om een laptop met installatierechten mee te nemen met Mac of Linux (of eventueel Windows 10). Meer informatie over de Archives Unleashed Toolkit is te vinden op: https://archivesunleashed.org/aut/

Programma

Datum: woensdag 10-10-2018 van 14:00 tot 17:00 uur.

14:00 Presentatie Ian Milligan en demonstratie van de Archives Unleashed Toolkit
15:00 Workshop
16:30 Presentatie van de resultaten
17:00 Borrel

Locatie: Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag, Vergaderzaal Visboek (B)
Voertaal: Engels
Aanmelden: bij Marcel Ras
marcel.ras@netwerkdigitaalerfgoed.nl vóór 1 oktober 2018