Schrijf een paper over digitale duurzaamheid

Internationale conferentie iPres2019
Beeldmerk Netwerk Digitaal Erfgoed.
3 december 2018

Van 16 tot en met 20 september 2019 vindt in Amsterdam iPRES2019 plaats. Het Netwerk Digitaal Erfgoed nodigt u van harte uit. Niet alleen om deel te nemen. Maar ook om een bijdrage te leveren in de vorm van een paper of ander voorstel over duurzame toegang. 

Graag ontvangen we voorstellen die een praktische of theoretische aanpak beschrijven van modellen, dagelijkse praktijk, samenwerkingsinitiatieven, vernieuwende oplossingen of een organisatorische vooruitgang. U kunt uw bijdragen tot 18 maart 2019 insturen.

Waar moet een inzending aan voldoen?

Full papers, short papers, workshops, tutorials, posters, panels en hackathons, het kan allemaal. Inzendingen moeten wel aansluiten bij het algemene thema van de conferentie: Eye on the Horizon.

We kijken vooral uit naar inzendingen die raakvlakken met andere domeinen hebben en moedigen u aan voorstellen in te zenden die samenwerking tussen de domeinen binnen het cultureel erfgoed beschrijven. Maar ook samenwerking met domeinen buiten het cultureel erfgoedveld. Inzendingen van alle typen organisaties zijn welkom, onderzoek, praktijk, grote en kleine organisaties. Alle details over het indienen van bijdragen en over de onderwerpen voor iPRES2019 vindt u terug op www.ipres2019.org/call-for-contributions. 

Meer informatie

U vindt alle informatie over de conferentie op www.ipres2019.org. Schrijft u zich alvast in voor de nieuwsbrief via communications@ipres2019.org als u op de hoogte gehouden wilt worden van alle belangrijke data. U kunt ons ook volgen via @iPRES2019 op Twitter en Instagram. Heeft u een vraag? Mail ons op info@ipres2019.org of neem contact op met een van de Programme Committee Chairs.

Over Netwerk Digitaal Erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is opgezet zodat de erfgoedsector gezamenlijk een sectoroverstijgend stelsel van landelijke voorzieningen en diensten kan ontwikkelen voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Door collecties aan elkaar te koppelen, zorgen we tevens voor een grotere maatschappelijke meerwaarde van ons digitaal erfgoed en bieden we de gebruikers ervan een betere en rijkere ervaring. Het Nationaal Archief is een van de knooppunten binnen het NDE. Net als het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de Koninklijke Bibliotheek, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en KNAW-DANS.