UvA-stagiaire Lotte Wijsman wint Digital Preservation Award

Lotte Wijsman wint online een van de Digital Preservation Awards 2020.
5 november 2020

Lotte Wijsman, studente Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de National Records of Scotland Award for the Most Distinguished Student Work in Digital Preservation gewonnen. Een van de Digital Preservation Awards. De prijs is op 5 november uitgereikt, tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid.

De Universiteit van Amsterdam en stagegever Nationaal Archief zijn erg trots op Wijsmans prestatie. Haar stageonderzoek The Significant Properties of Spreadsheets: Stakeholder Analysis is dan ook gewaardeerd met een hoog cijfer.

Welverdiende kers op de taart

Wijsmans stage maakte deel uit van een internationaal project. Voor haar onderzoek sprak de studente met meerdere belanghebbenden over welke kenmerken van spreadsheets door de tijd heen bewaard moeten worden. Dit leverde niet alleen antwoorden op, maar ook een herbruikbare methode om belanghebbenden te bevragen. De internationale waardering die blijkt uit het toekennen van deze Most Distinguished Student Work Award, is een prachtige kers op de taart. Wijsman hoopt begin 2021 af te studeren.

Digital Preservation Awards

Bij de Digital Preservation Awards (DPA) draait het om de zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren. De Awards worden iedere twee jaar uitgereikt en zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een belangrijke en innovatieve bijdrage leveren aan het behouden van digitaal erfgoed. Hoofdorganisator van de DPA is de Digital Preservation Coalition

Lees meer