Aantal plekken op de studiezaal wordt uitgebreid vanaf 14 juni

Onderzoekers bezig in de studiezaal
7 juni 2021

Vanaf maandag 14 juni zijn er extra plekken beschikbaar op de studiezaal. De studiezaal is alleen open op afspraak. U reserveert online een plek samen met de archiefstukken die u wilt inzien. De extra plekken kunt u vanaf donderdag 10 juni, 16.00 uur reserveren. Onze tentoonstellingen zijn open. Voor uw bezoek maakt u online een reservering.

Vanaf maandag 14 juni kan het Nationaal Archief weer meer onderzoekers in de studiezaal ontvangen. Voor het inzien van openbaar archief is de studiezaal op afspraak open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De extra plekken kunt u reserveren vanaf donderdag 10 juni, 16.00 uur.

Het aantal beschikbare plekken op de studiezaal blijft beperkt. Zodra het kan breiden we het aantal plekken verder uit, die komen dan direct beschikbaar om te reserveren. We houden u hiervan op de hoogte op deze website.

Vanaf zaterdag 5 juni zijn de tentoonstellingen De oorlog die bleef, Wie ben ik, wie was jij? en Opstand & Vrijheid weer open voor publiek. Voor uw bezoek reserveert u online een datum en tijdslot.

Tentoonstellingen

U bent weer van harte welkom in de tentoonstellingen De oorlog die bleef en Opstand & Vrijheid. Voor uw en onze veiligheid is het aantal bezoekers dat we tegelijk ontvangen beperkt. Voor uw bezoek maakt u een reservering op deze website.

De interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? is open voor families, dat wil zeggen mensen uit hetzelfde huishouden.

Reserveer voor een bezoek aan de tentoonstellingen

Studiezaal

De studiezaal is geopend voor een beperkt aantal onderzoekers. U reserveert online een plek op de studiezaal samen met de stukken die u wilt inzien

U kunt telefonisch een afspraak maken om beperkt openbaar archief in te zien. Dit kan alleen als u van ons al onderzoeksresultaten heeft ontvangen.

Lees meer over de aangepaste dienstverlening

Gedragsregels voor een veilig bezoek

Om u veilig te kunnen ontvangen hebben we een aantal regels vastgesteld:

  • kom alleen naar het Nationaal Archief als u een afspraak of reservering voor de tentoonstelling hebt
  • blijf thuis en maak een nieuwe afspraak of reservering wanneer u last hebt van één (of meerdere) van de volgende klachten: verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts.
  • ontwikkelen deze klachten zich ter plekke, ga dan naar huis.
  • houdt 1,5 meter afstand tijdens uw bezoek (geldt niet voor huisgenoten onderling)
  • volg tijdens uw bezoek de aanwijzingen op van onze medewerkers

Bij binnenkomst vragen we u bij de receptie naar mogelijke gezondheidsklachten. Ook registreren we uw contactgegevens.

 

Update 7 juni 2021: Informatie over de uitbreiding van het aantal plekken op de studiezaal toegevoegd.
Update 31 mei 2021: Informatie over de opening van de tentoonstellingen toegevoegd.