Activiteiten december: Wiki goes Caribbean, In gesprek met Frans Bromet en Ketelaarlezing

Dansers en muzikanten in Barber op Curaçao
4 december 2020

In de maand december organiseert het Nationaal Archief verschillende activiteiten waar u online bij kunt zijn.

Wiki goes Caribbean: feest

Op 12 december kunt u vanaf 13.30 uur meedoen aan een online Wiki goes Caribbean-bijeenkomst met het thema feest. De Curaçaose antropoloog dr. Rose Mary Allen geeft een presentatie over Caribische feesten, gebruiken en rituelen. Zij publiceerde over de mondelinge geschiedenis van voormalig tot slaafgemaakte mensen in het Caribisch gebied. Hierna gaan we samen met geïnteresseerden, wikipedianen en professionals schrijven over feest in het Caribische regio. Op die manier breiden we de informatie over het Caribisch erfgoed op Wikipedia en Wikimedia uit.

In gesprek met Frans Bromet

Lara Nuberg gaat op 13 december van 13.00 – 14.00 uur in gesprek met filmmaker Frans Bromet over zijn documentaire Verstopt. Hoe kwam deze documentaire tot stand? En wat is de impact? U kunt de documentaire Verstopt online bekijken. Het gesprek is vanaf 13 december terug te zien op het YouTube–kanaal van het Nationaal Archief.

Ketelaarlezing 2020: 'Archieven vanuit Zwarte Perspectieven'

Op 15 december vindt van 16.00 – 17.30 uur online de 18e Ketelaarlezing plaats. Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives & New Urban Collective, spreekt de lezing 'Archieven vanuit Zwarte Perspectieven; Reflectie vanuit The Black Archives' uit. Esajas reflecteert in zijn lezing op de lessen die er vanuit The Black Archives geleerd kunnen worden over alternatieve manieren van archiveren. Ook gaat hij tijdens de Ketelaarlezing verder in op de vragen die via de chatfunctie binnenkomen.