Nationaal Archief doet mee met #hArtforUkraine

3 maart 2022

Dit weekend komt de cultuursector gezamenlijk in actie voor Oekraïne met #hArtforUkraine. Deelnemende organisaties belichten hun gebouw in blauw en geel en doneren opbrengsten aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Ook het Nationaal Archief doet mee.

#hArtforUkraine

Van 4 t/m 6 maart gaat de volledige opbrengst van onze tentoonstelling, de lezing, de museumshop en de horeca naar Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Wij ondersteunen dit initiatief van harte en spreken onze steun uit aan alle mensen die lijden onder het oorlogsgeweld in Oekraïne.

Andere organisaties uit de cultuursector die meedoen zijn: Het Nationale Theater Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam, Concertgebouw Amsterdam. Maar de lijst groeit nog. Zie voor meer informatie ook de website: https://h-artforukraine.nl/ 

Meedoen

Komt u vrijdag 4 maart of het weekend van 5 en 6 maart naar het Nationaal Archief, koop dan een kopje koffie extra, of trakteer uzelf op iets moois uit onze winkel. Elke euro die u op deze dagen besteedt bij het Nationaal Archief wordt gedoneerd aan Giro 555 en gaat via de samenwerkende hulporganisaties naar Oekraïne.