Wie ben ik, wie was jij? genomineerd voor Museumeducatie Prijs 2019!

30 juli 2019

De tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? in het Nationaal Archief is genomineerd voor de Museumeducatie Prijs 2019. Deze prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en instellingen in het culturele veld.

Museumeducatie Prijs

De Museumeducatie Prijs richt de schijnwerpers op sterke voorbeelden van educatieve samenwerking tussen culturele instellingen en scholen. Culturele instellingen bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. En kunnen scholen daardoor helpen bij het creëren van een samenhangend onderwijsaanbod. Kortom, culturele instellingen en scholen staan samen voor de mooie uitdaging om hoogwaardige educatieprojecten te blijven ontwikkelen. 

Genomineerden

Uit alle 42 inzendingen heeft de jury zes educatieprojecten gekozen die meedingen naar de hoofdprijs. Op 18 september presenteren de genomineerden hun project aan de jury. Hieruit kiest de jury, onder leiding van Petra van Haren, voorzitter algemene vereniging van schoolleiders, twee finalisten. De Museumeducatie Prijs 2019 zal op 8 november 2019 worden uitgereikt aan de winnaar tijdens de Museumkids Awards. Meer informatie over de Museumeducatie Prijs.

Wie ben ik wie was jij?

In de tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? ervaar je hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt, invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt. Aan de hand van een historisch personage ontdek je dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je als je als kind wordt weggegeven en opgroeit in een ver land? Wat als je wilt studeren, maar je mag niet omdat je vrouw bent? Heb je iets te kiezen als je in slavernij wordt geboren? De samenwerking met House of Hi en de klankbordgroepen van verschillende scholen hebben een bijdrage geleverd aan dit bijzondere project.

Benieuwd naar Wie ben ik, wie was jij? In de zomervakantie, van 20 juli - 1 september is de tentoonstelling elke dag, behalve op maandag, geopend voor iedereen.