Activiteiten

Vrienden profiteren van exclusieve activiteiten en aanbiedingen. Naast de uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag ontvangen vrienden een uitnodiging voor de preview of opening van elke nieuwe tentoonstelling.

Vriendendag 2018

Vrienden bekijken Face to Face op de vriendendag 2018

Woensdag 12 september - Tijdens de preview van de tentoonstelling Face to Face - Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland werden we bijgepraat over de totstandkoming van de tentoonstelling waarin 100 unieke portretfoto’s in verrassende en spannende combinaties getoond worden. Daarna gaf fotospecialist Elwin Hendrikse een rondleiding door de tentoonstelling en vertelde gastconservator Bas Vroege waarom er juist voor deze duo’s gekozen is. Aan het eind van de middag was er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Vriendendag 2017

Oud archief of oud papier I

Zondag 17 september 2017 -  Samen met de Vrienden hebben wij het 15-jarig bestaan van de Vriendenstichting gevierd. Centraal stond die middag de VOC. Niet alleen was er koffie en een VOC lekkernij, de Vrienden kregen een rondleiding door de tentoonstelling én het VOC-depot. Wij waren blij met de mooie opkomst.

 

 

Vriendendag 2016

Het verloren koninkrijk Willem I & België

Zaterdag 23 januari 2016 - Bezoek aan tentoonstelling Het Verloren Koninkrijk, Willem I en België in het stadsmuseum STAM in Gent, België. We zijn met de bus naar Gent gegaan en bij aankomst stond er een heerlijke biologische lunch klaar in het KASKCafé. Aansluitend kregen de Vrienden een introductie op de tentoonstelling door conservator Maria de Waele en volgde een heel interessante rondleiding.