De digitale studiezaal: Oost-Indisch Boek stamboek KNIL-militairen

KNIL militairen staan op wacht op een brug en kijken uit over vissersdorp. Fotograaf: Van Buren / DLC
8 april 2020

De studiezaal van het Nationaal Archief is voorlopig dicht maar onderzoek doen in archieven die (deels) gedigitaliseerd zijn, kan gelukkig vanuit huis. In de serie De digitale studiezaal brengen we steeds een gedigitaliseerde (deel)collectie onder de aandacht, deze keer: het Oost-Indisch Boek met KNIL militairen.

Oost-Indisch Boek

In het Oost-Indisch boek vindt u stamboekregistraties van militairen die in het vroegere Nederlands-Indië tussen 1832-1936 in dienst waren bij het Koninklijk Nederlands Indische Leger (KNIL). In een stamboekregistratie vindt u persoonsgegevens, beschrijving van het uiterlijk en gegevens over de militaire loopbaan. Het Oost-Indisch Boek is helemaal gedigitaliseerd en via de website van het Nationaal Archief te doorzoeken. 

Informatie zoeken over een voorouder in dienst bij het KNIL. 

Als uw voorouder in de periode 1832-1936 in dienst was bij het KNIL kunt u via een index op naam zoeken
Was uw voorouder na 1936 in dienst bij het KNIL, start dan uw onderzoek in de zoekhulp voor militairen bij het KNIL. In deze zoekhulp vindt u ook informatie over militairen die in Nederland in dienst zijn gegaan bij het KNIL.

Hulp nodig?

Archiefonderzoek is leuk, maar soms ook lastig. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met de medewerkers Dienstverlening via de chat. De chat is bereikbaar op werkdagen van 13:00 tot 17:00 uur. 

Screencast Oost-Indisch boek