Digitale Studiezaal: Volkstelling Suriname 1921

scan van voorpagina van een registratieblad met daarop de naam van de persoon en zijn woonplaats
14 juli 2020

In de serie de Digitale Studiezaal gaan we in op de volkstelling zoals die in Suriname in 1921 werd gehouden. Voor familieonderzoekers is deze volkstelling een interessante en toegankelijke bron omdat het mogelijk is om op naam te zoeken.

Wat is een volkstelling?

Een volkstelling is niet alleen bedoeld om te achterhalen hoeveel mensen er op een bepaald moment in een land wonen. Ook zijn met volkstellingen gegevens verzameld over leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, gezinsverband, beroepen etc. Deze bron is daarom interessant voor mensen die familieonderzoek doen en meer te weten willen komen over hun Surinaamse voorouders.

Hoe zoek ik in de volkstelling?

Het is handig om gebruik te maken van de zoekhulp inwoners van Suriname. In de zoekhulp wordt uitgelegd hoe u kan zoeken.

Zoeken op naam in de volkstelling is alleen mogelijk via de namenklapper die is gekoppeld aan de registratiebladen. Per huisgezin is een registratieblad bijgehouden met informatie over de aanwezige bewoners. In de instructievideo wordt uitgelegd hoe u kunt zoeken.  En wat voor informatie u tegen kunt komen.

Instructievideo Surinaamse Volkstelling 1921

Hulp nodig?

Archiefonderzoek is leuk, maar soms ook lastig. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met de medewerkers Dienstverlening via de chat. De chat is bereikbaar op werkdagen van 13:00 tot 17:00 uur.