Doorzoeken en bekijken foto- en kaartencollectie vernieuwd

Voorbeeld nieuwe viewer foto- en kaartencollectie
17 maart 2022

De zoekpagina en viewer waarmee onze foto- en kaartencollectie doorzocht en bekeken kan worden is vernieuwd. Daarmee zetten we weer een stap in het beter digitaal ontsluiten van onze collectie.

Zoeken en navigeren geoptimaliseerd

Het zoeken in onze fotocollectie is geoptimaliseerd. De gevonden foto's worden groter getoond. En je kunt nu meerdere filters tegelijkertijd activeren. De viewer, waarmee foto's en kaarten in detail bekeken kunnen worden, is aangepast. De archiefstukken worden tegen een zwarte achtergrond getoond. Foto's en kaarten bekijk je in een volledig scherm, waardoor de details nog beter zichtbaar worden. In de viewer kun je vanaf nu ook gebruik maken van een zoeklint om sneller door alle zoekresultaten te navigeren.  

Meer kaarten vindbaar

In de tab "Kaarten" in het zoekresultatenscherm vind je veel meer gedigitaliseerde kaarten. Wanneer we kaarten digitaliseren zullen deze voortaan direct onder deze tab te vinden zijn. Het aantal filters dat bij de zoekresultaten in de kaartencollectie gebruikt kan worden is helaas verminderd, we kijken hoe we in de toekomst weer meer filters kunnen gaan aanbieden.

Binnenkort zullen we ook de gedigitaliseerde archieven op dezelfde manier aanbieden.