Donderdag 27 januari: nieuwe ronde spreekuur MDTO

Foto: mensen achter de computer. Bron: pixabay
13 januari 2022

Op donderdag 27 januari van 15.00 tot 16.00 uur houdt het Nationaal Archief voor de tweede keer een digitaal spreekuur over Metagegevens voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie. MDTO is een vernieuwde norm voor metadatering, bedoeld voor decentrale en centrale overheden. Het spreekuur staat open voor organisaties die een vraag hebben over de toepassing van MDTO. Belangstellenden zonder een dringende vraag zijn uiteraard ook van harte welkom.

Laagdrempelig kennisdelen

Het eerste digitale spreekuur is goed ontvangen. 'Ik ben nog zoekende in hoe we MDTO goed kunnen toepassen in onze organisatie. Daarom is het fijn dat het Nationaal Archief deze spreekuren is gestart. Zo kun je op een laagdrempelige manier vragen stellen aan de experts', vertelt deelnemer Karin Tiel van BAR, uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Meedoen?

Ook vragen over MDTO, bijvoorbeeld omdat u bezig bent met het opstellen van een metagegevensschema? Of meer wilt weten over het gebruik van bepaalde attributen, over het opzetten van een begrippenlijst of juist over het MDTO-koppelvlak? Of heeft u gewoon interesse in MDTO en de vraagstukken erover? Doe dan mee aan de nieuwe ronde! Inloggegevens staan op kia.pleio.nl.

Stuur uw vraag uiterlijk twee dagen voor het spreekuur naar info@nationaalarchief.nl met als onderwerp spreekuur MDTO. Check vooraf even of uw vraag en antwoord al bij de veelgestelde vragen over MDTO staan.

Meer bijeenkomsten

Kunt u deze ronde niet? Op 24 maart, 19 mei, 22 september en 24 november 2022 organiseren we op hetzelfde tijdstip weer een digitaal spreekuur. Zie voor de inloggegevens de aankondiging in de agenda op KIA.