Early-birdregistratie iPRES 2019

Beeld van vogels en kassen afkomstig van de website van iPres.
11 maart 2019

De early-birdregistratie voor iPRES 2019 is gestart. Van 16 t/m 20 september komt de 16e International Conference on Digital Preservation naar het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is de trotse organisator van deze toonaangevende internationale conferentie over digitale duurzaamheid. Schrijft u zich nu in om zeker te zijn van de vroegboekkorting.

iPRES is de belangrijkste en langstlopende conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid. Sinds 2004 vindt de conferentie jaarlijks plaats, op verschillende continenten en in verschillende landen. Dit jaar is Europa aan de beurt. En is de eer aan Nederland om de conferentie te organiseren.

De conferentie

iPRES brengt tussen de 300 en 400 erfgoedprofessionals uit verschillende sectoren, onderzoekers, studenten en softwareleveranciers bij elkaar. Samen praten we over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de duurzame toegang tot digitale informatie. Van strategie tot implementatie, van lokale tot internationale initiatieven, van hele specifieke technische ontwikkelingen tot een wereldwijde uitdaging. 

Programma

Het iPRES 2019 programma omvat workshops, tutorials, papers, panels, hackathons, demonstraties van systemen en tools (the great digital preservation bake-off). En rondleidingen aan diverse Nederlandse kennisinstituten op het gebied van cultureel erfgoed. Dit jaar is het centrale thema van de conferentie Eye on the Horizon.

Early-birdregistratie

Deelnemen aan iPRES 2019?  Registreert u zich dan nu voor de vroegboekkorting.

Uiterlijke inleverdatum bijdragen

Wilt u bijdragen aan iPRES 2019? Stuur uw inzending uiterlijk 18 maart 2019 (23:59:59 Pacific Standard Time) in. Welkom zijn full papers (geen abstracts) en voorstellen voor workshops, tutorials, posters, panels en hackathons. Inzendingen moeten aansluiten bij het thema van de conferentie: Eye on the Horizon. Lees meer op de website van iPRESS.