Grip op Informatie: 4 t/m 11 november

Met thema's rond de Wet open overheid en de nieuwe Archiefwet
Afbeelding van een hand en een bol met social media ikonen.
29 oktober 2021

Van donderdag 4 t/m donderdag 11 november organiseert VNG Realisatie samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties de vierde week van Grip op Informatie. Met als centraal thema de Wet open overheid en de nieuwe Archiefwet. De veertien webinars die dan te volgen zijn, staan allemaal in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

 Tijdens Grip op Informatie zijn er ook drie themadagen. 

4 november: Themadag Digitale duurzaamheid

Tijdens deze Werelddag van de Digitale Duurzaamheid wordt o.a. aandacht besteed aan preservation met presentaties van het Nationaal Archief. 

9 november: Themadag Toekomst 

Op 9 november staan drie webinars op de agenda over het werk van morgen, waarbij die toekomst vandaag al begint: archiveren by design, de informatiehuishouding in de veranderende informatiesamenleving en de omgevingswet.

10 november: Themadag Actieve openbaarmaking 

Die dag staan drie webinars in het teken van de Wet open overheid. En het ondersteunen van gemeenten bij de invoering hiervan. O.a. aan de hand van een juridische handreiking. 

Aanmelden

Interesse? U bent van harte welkom. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Deelname aan de webinars is kosteloos. Klik hier voor het volledige programma.

Presentaties en andere relevante informatie publiceert VNG Realisatie naderhand op de pagina van de Vierde week van Grip op Informatie.