Kick-off Open op Orde

Actieplan informatiehuishouding overheid
Foto van een toetsenbord.
29 april 2021

Op woensdag 21 april vond de online kick-off plaats van het generieke actieplan ‘Open op Orde’. Dit plan vormt de basis voor een grote operatie om de informatiehuishouding van de rijksoverheid te verbeteren en transparanter te maken.

Direct gevolg van

Open op Orde is een direct gevolg van de kabinetsreactie op het rapport van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) “Ongekend Onrecht”. Om een goede informatievoorziening aan burgers, bedrijven, parlement en journalisten te waarborgen moet de informatiehuishouding van departementen en andere organisaties binnen het Rijk verbeteren. Hiervoor trekt het kabinet 780 miljoen euro uit.

Raamwerk voor de hele overheid

Het actieplan ‘Open op Orde’ is een raamwerk voor het hele Rijk. Tegelijkertijd hebben departementen en andere organisaties elk hun eigen opgave op het gebied van informatiehuishouding. Daarom moet iedere rijksorganisatie voor 1 juli 2021 ook een eigen actieplan maken. Kijk voor meer informatie op actieplan Open op Orde

Bekijk de kick-off

De online kick-off terugkijken? Dat kan op nieuwspoort.nl, met onder andere presentaties van Lucas Lombaers (programmadirecteur), Marens Engelhard (Nationaal Archief) en Jacqueline Rutjens (RDDI).