Nu online: Roadmap kennisproducten Nationaal Archief

Alle handreikingen en normen in een oogopslag!
Afbeelding van een routekaart van Free-Photo's via Pixabay.
26 april 2021

De Roadmap kennisproducten Nationaal Archief is nu beschikbaar op de website. Het overzicht geeft aan welke handreikingen en normen het Nationaal Archief op dit moment in ontwikkeling heeft, welke werkzaamheden op korte termijn beginnen en welke kennisproducten er op een later moment ontwikkeld worden.

“Wij krijgen vaak de vraag welke handreikingen en normen we nu in ontwikkeling hebben. Met de roadmap kunnen organisaties eenvoudig zien welke kennisproducten het Nationaal Archief nu aan het ontwikkelen is. En wat we al gepubliceerd hebben,” legt Remco Draijer, adviseur digitale archivering bij het Nationaal Archief uit.

Elk kwartaal een update

De roadmap wordt ongeveer elke drie maanden herzien. Draijer: “Ergens aan het einde van een kwartaal, afhankelijk van wanneer de Standaardisatieraad bijeenkomt.” De roadmap geeft dus niet altijd de laatste stand van zaken weer. Hou daarom voor een update regelmatig de webpagina in de gaten.

Meewerken aan ontwikkeling kennisproducten? Graag!

Bij de ontwikkeling van deze handreikingen en normen zijn we regelmatig op zoek naar experts die willen deelnemen aan redactiegroepen, reviews en enquêtes. Hun inbreng is noodzakelijk voor de toetsing aan de praktijk. En belangrijk voor de kwaliteit en bruikbaarheid van de producten. Wilt u of uw organisatie meedenken en een beoordelende rol spelen in de ontwikkeling van een kennisproduct, neem dan contact op via het contactformulier op onze website.

Kennisproducten van het Nationaal Archief

In zijn rol als knooppunt van het Nederlandse archiefbestel beheert en ontwikkelt het Nationaal Archief kennisproducten voor archiefvormers en archiefinstellingen. Deze kennisproducten zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel bij het ontwerpen, implementeren en beheren van de informatievoorzieningen van de overheid. Zodat overheidsinformatie nu en in de toekomst duurzaam toegankelijk is, voor iedereen die daar recht op heeft.