Kom naar de opening van het Innovatielab Tekstberichten

24 februari 2023

Houd jij je bezig met chat- en e-mailarchivering, loop je tegen complexe problemen aan binnen de informatiehuishouding, of ben je op zoek naar nieuwe methoden en technieken? Meld je dan nu aan voor de feestelijke opening van het Innovatielab Tekstberichten op 6 april!

Grand Opening

De Grand Opening van het Innovatielab Tekstberichten vindt plaats op donderdag 6 april in het Nationaal Archief. Ontmoet andere gelijkgestemden, laat je inspireren en geef mede vorm aan het onderzoek naar de duurzame toegankelijkheid van tekstberichten!

Meld je nu aan voor de opening van het Innovatielab Tekstberichten 

Grand Opening:  6 april 14:00-17:00 uur 
Locatie:   Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag

Programma

  • 14:00-14:15: Inloop
  • 14:15: Welkom en opening ( door Tom De Smet)
  • 14:25: Introductie innovatielab tekstberichten en het kernteam (door Paul van den Akker)
  • 14:45: Lezing “The life and death of creativity” - The dimensions that either support or hinder creativity in public organizations (door Milene Guerreiro Goncalves - TU Delft) 
  • 15:00: Dichter/Columnist Floortje Schoevaart 

15:15: Pauze 

  • 15:30: Eerste werksessie design thinking – het innovatielab begint híer (door Madelaine Berlis en Olga van Lingen– Afdeling Buitengewone Zaken)
  • 16:45: Dichter/columnist Floortje Schoevaart
  • 17:00: Afsluiting en start Open Donderdag borrel (door Tom De Smet)

De Grand Opening staat niet op zichzelf: Gaandeweg het komende jaar worden verschillende sessies georganiseerd om vraagstukken en resultaten uit het Innovatielab uit te wisselen, en om stil te staan bij relevante ontwikkelingen en innovaties. 

Innovatielab Tekstberichten

Het Innovatielab onderzoekt vernieuwende oplossingen voor actuele vraagstukken bij rijksoverheidsorganisaties. Het eerste taaie probleem dat in het lab wordt onderzocht is de duurzame toegankelijkheid van tekstberichten. Het Innovatielab is een praktijk- en toekomstgerichte experimenteeromgeving gebaseerd op de principes van Design Thinking. Het probleem wordt multidisciplinair benaderd waarbij het vraagstuk van organisaties en de behoeften van gebruikers centraal staan. Rondom het Innovatielab wordt een innovatienetwerk opgebouwd waar vanuit het onderwerp wordt benaderd. 
Na de Grand Opening bijt een kernteam ondersteund door allerlei experts zich vast in de materie. 

Meer informatie

Wil je meer informatie neem dan contact op met Paul van den Akker via info@nationaalarchief.nl