Thematiendaagse zet gebruiker in spotlights

Aanmelden kan nu!
Afbeelding van spotlights.
2 maart 2023

Maandag 20 tot en met vrijdag 31 maart organiseert Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) een Thematiendaagse. De gebruiker van archief- en overheidsinformatie in al zijn vormen staat centraal. Aanmelden is nu mogelijk!

Werk aan uitvoering

Een van de sessies gaat over het programma Werk aan Uitvoering van het Nationaal Archief. In een interactief gesprek met Christian van der Ven, ervaren dienstverlener binnen de archiefsector, presenteren Tom De Smet (directeur Archieven, Dienstverlening & Innovatie) en Nick Ceton, (programmamanager Toegankelijk Archief) op woensdag 24 maart dit meerjarige traject om de dienstverlening van het Nationaal Archief (r)evolutionair te veranderen.

Spelden uit de hooiberg

Het ideaal is een Nationaal Archief dat naast de burger staat. Waar onderzoekers als het ware een magneet in handen krijgen om heel gericht de spelden uit de ‘informatiehooiberg’ te trekken. Een Nationaal Archief dat gebruiksvriendelijk en transparant is. En een beginpunt en vindplaats voor informatie vormt. Of dat nu over de achtergronden van de eigen familie gaat, over beleidsvorming op landelijk niveau of over de ontwikkeling van Nederland; wat het Nationaal Archief aan archief heeft, moet goed vindbaar zijn.

Aanmelden voor deze en andere sessies

Aanmelden voor deze online presentatie kan op kia.pleio.nl. En er zijn nog veel meer interessante sessies te volgen tijdens de Thematiendaagse De gebruiker centraal. Bijvoorbeeld Digi-toegankelijk by design van Tico Koopmans, specialist op dit gebied, met tips over het doordacht toegankelijk aanbieden van informatie op de website. Of de workshop Maar wat moet ik dan zeggen? Waarin o.a. Ed de Heer, adviseur linked open data, uitlegt hoe je het gesprek aangaat met gebruikers van de collectie. Ga voor het volledige aanbod naar de overzichtspagina op KIA.