Kom naar de Studiedag Auteursrecht

Afbeelding van lege tekstballonnen.
17 oktober 2019

Op 2 december is er op het Nationaal Archief een studiedag Auteursrecht van het Kennisplatform Informatierecht. De dag staat in het teken van de auteursrechtelijke status van objecten in archiefcollecties, het registreren van deze status en het verkrijgen van toestemming voor hergebruik van rechthebbenden. Bent u werkzaam in de archiefsector? Dan bent u van harte welkom op deze interactieve bijeenkomst. Aanmelden kan tot 22 november.

Van acquisitie tot publicatie

Tijdens het programma doorlopen we de processtappen van objecten in de collectie, van acquisitie tot publicatie, waarbij het auteursrecht van belang is. In de ochtend worden de basiskennis auteursrecht en aanverwante rechten behandeld. Vervolgens komen de handelingen van een instelling op het moment van acquisitie van objecten aan bod.

Na de lunch bespreken we het beheren van de auteursrechtelijke status en het terugkerend onderhoud als gevolg daarvan. Het bijhouden van de auteursrechtelijke status van objecten in de collectie heeft als uiteindelijk doel ze zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. We kijken  naar de impact van het beschikbaar stellen van erfgoedcollecties, en ook naar de impact ervan als hergebruik is toegestaan.

Programma

Maandag 2 december 2019, Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag

  • 09.00-12:00   
    Introductie  auteursrecht en aanverwante rechten
    Acquisitie van objecten voor de collectie
  • 12:00-13:00  
    Lunch
  • 13:00-17:00  
    Beheer van de auteursrechtelijke status van objecten in de collectie

    Online beschikbaarstelling van objecten in de collectie.
  • 17:00-17:30  
    Napraten en borrel

Deelnemen?

Meldt u zich dan aan door een e-mail te sturen naar secretariaatbedrijfsvoering@nationaalarchief.nlAanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 22 november. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er kan door maximaal 35 personen worden deelgenomen aan deze studiedag.

Meer informatie over het Kennisplatform Informatierecht vindt u op pleio.kia.nl