Open Donderdag 17 november: Innovatielab Informatiehuishouding

Serv Wiemers en Guido Enthoven
15 november 2022

Op 17 november is het weer tijd voor Open Donderdag. Deze donderdag vertelt spreker Paul van den Akker, innovatiemakelaar & strategisch adviseur bij het Nationaal Archief, over het Innovatielab IHH: het archiveren van tekstberichten. Het Innovatielab IHH is bedoeld om taaie vraagstukken binnen de informatiehuishouding van de overheid aan te pakken. Het Nationaal Archief lanceert dit nieuwe initiatief begin 2023.

Innovatielab IHH

Het Innovatielab IHH is een experimenteeromgeving gebaseerd op Design Thinking; een creatieve methode om problemen op te lossen waarbij de klant centraal staat. Het lab trapt begin volgend jaar af met onderzoek naar innovatieve, werkende oplossingen voor de duurzame toegankelijkheid van tekstberichten, zoals e-mails, Whatsapp, SMS, etc. van overheidsorganisaties. Binnen het innovatielab worden ideeën gegenereerd en potentiële oplossingen in een vroegtijdig stadium getest met belanghebbenden.

Tijd en plaats

  • Datum: 17 november 2022
  • Spreker Paul den Akker: 17:15 – 17:45
  • Borrel: 17:00 – 18:30
  • Locatie: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag

Het Nationaal Archief is vrij te betreden. Er is geen rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel.

Over Open Donderdag

De Open Donderdag vindt elke even week van de maand plaats. De netwerkborrel is bedoeld om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de sprekers die aanwezig zijn en updates ontvangen van de regeringscommissaris Informatiehuishouding? Schrijf u dan in voor de mailingslijst van regeringscommissarisIHH@Rijksoverheid.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met sharelle.manschot@minbzk.nl.