Oplevering MDTO begin 2021

Kwaliteit voor snelheid
Afbeelding laptop
23 oktober 2020

De oplevering van de conceptnorm Metagegevens voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie (MDTO) is opgeschoven naar februari 2021. De Standaardisatieraad van het Nationaal Archief stelt MDTO naar verwachting vast in maart 2021.

Update september 2021: De definitieve versie van MDTO is nu online beschikbaar.

Gedegen verwerking

Reden voor het uitstel zijn de vele waardevolle en diverse opmerkingen (zo'n 1300) die de review heeft opgeleverd. Deze hebben in samenspraak met de betrokken redactiegroep tot een groot aantal wijzigingsvoorstellen geleid. Ook tijdens de verwerking komen nog inhoudelijke vraagstukken naar voren, wat extra tijd kost. Voor het behalen van een optimaal eindresultaat is besloten kwaliteit voor snelheid te laten gaan. En MDTO dus pas in 2021 op te leveren.

Eén norm metadateren voor alle overheden

Het Nationaal Archief ontwikkelt MDTO samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Binnenlandse Zaken (BZK/CIO Rijk) en het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties. Het doel is te komen tot één norm voor metadateren voor alle overheidsorganisaties. Om zo de duurzame toegankelijkheid van informatie te stimuleren. 

Kijk voor meer informatie op kia.pleio.nl.