Dag van de Haagse geschiedenis en Vrijheidsweken 

Dag van de Haagse Geschiedenis Plein Den Haag
10 april 2018

Ontmoet het Nationaal Archief op de Dag van de Haagse Geschiedenis en volg een speciale rondleiding over onze democratie tijdens de Vrijheidsweken.

Dag van de Haagse geschiedenis

Zaterdag 14 april staat het Plein in Den Haag in het teken van de Haagse Geschiedenis. Meer dan 30 instellingen en verenigingen die zich op allerlei manieren bezighouden met de geschiedenis van deze stad doen mee. Het Plein is het hart van de Dag en wordt omgetoverd tot festivalterrein met een historische markt en allerlei activiteiten voor jong en oud. 
Van 11.00 – 16.00 uur is het Nationaal Archief te vinden in een stand waar vanaf 11.30 uur iedereen zijn eigen reisjournaal kan maken. 

Rondleidingen democratie in Haagse Vrijheidsweken

In de aanloop naar 5 mei, Bevrijdingsdag, staan we stil bij onze vrijheid. Tal van organisaties organiseren activiteiten. In het Nationaal Archief kun je speciale rondleidingen over democratie volgen. Bezoek het Nationaal Archief en ontdek het Plakkaat van Verlatinge, de onafhankelijkheidsverklaring van Nederland en alle andere originele documenten die ten grondslag liggen aan onze democratie. Bekijk tijdens deze rondleiding in het depot archiefstukken die de geschiedenis van onze democratie vertellen, vanaf het ontstaan van de Republiek tot aan Vadertje Drees. 

Informatie democratie-rondleidingen

Wanneer: op de zaterdagen 21 en 28 april 
Tijd: 14.00 uur en 15.00 uur
Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast station Den Haag Centraal
Kosten: gratis
Aanmelden: via events@nationaalarchief.nl