Open.nl wordt nieuwe Captain of History

1 maart 2023

Het Genootschap voor het Nationaal Archief verwelkomt de Open.nl Software Group als nieuwe Captain of History! Sinds vrijdag 10 februari 2023 mag Open.nl zich officieel tot de exclusieve kring van Captains of History van het Nationaal Archief rekenen. 

Captains of History

Open.nl Software Group behoort als Captain of History tot een bijzonder netwerk van bedrijven dat het Nationaal Archief helpt om de tentoonstellingen, onderwijsprogramma’s en andere publieksactiviteiten te realiseren. Zo maken de Captains of History bijvoorbeeld het gratis busvervoer van basisscholen in Zuid-Holland naar het Nationaal Archief in Den Haag mogelijk. Ook de nieuwe tentoonstelling Op de kaart wordt door de Captains gesteund. 

Pauline Kiesow (relatiebeheer en fondsenwerving Nationaal Archief): “Wij verheugen ons enorm op de toetreding van Open.nl Software Group tot de Captains of History. Samen gaan we ons ervoor inzetten om de prachtige collecties van het Nationaal Archief voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.” 

Silvion Moesan (Founder van Open.nl): “Met onze software oplossingen zorgen we ervoor dat overheden grip krijgen op informatie. We faciliteren het archiveren van informatie conform de archiefwet, hiermee dragen we bij aan ‘het geheugen van Nederland’. Wij zijn enorm trots dat we vanaf 2023 Captain of History zijn, omdat dit heel goed past bij onze missie.”

Silvion Moesan (Open.nl Software Group) tekent overeenkomst Captains of History


Open.nl Software Group 

Open.nl is een groep van bedrijven die ieder een eigen markt bedienen met standaard software oplossingen, specifiek voor een eigen doelgroep. OPEN.satisfaction richt zich met name op de lokale overheidsmarkt. NLX Software bedient ministeries, grotere nationale en internationale organisaties. De bedrijven ondersteunen samen met het team van ervaren ontwikkelaars, projectmanagers, consultants en innovatieve producten hun klanten bij vraagstukken op het gebied van informatie management, implementatie en beheer.

Onmisbare steun van Captains of History 

Stichting Het Genootschap voor het Nationaal Archief heeft als doel om alle Nederlanders, jong én oud, in aanraking te brengen met het werk van het Nationaal Archief en zijn historische collecties. De steun van onze bedrijfspartners, de Captains of History, is hierbij onmisbaar. De bijdragen van de Captains gaan rechtstreeks naar het educatie- en publieksprogramma, en bereiken zo jaarlijks duizenden schoolkinderen en volwassenen. De Captains dragen zo direct bij aan een laagdrempelig en inspirerend Nationaal Archief!

De titel Captain of History is een exclusief en Europees gedeponeerd merk. Alleen partners van het Genootschap voor het Nationaal Archief mogen gebruik maken van deze titel en het bijbehorende logo.