Prinses Beatrix 80 jaar

30 januari 2018

Op 31 januari 2018 viert prinses Beatrix haar 80ste verjaardag. Als eerbetoon is het magazine Onze Beatrix herzien en uitgebreid. Deze special van SPN kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Nationaal Archief.


Van haar vroegste jeugd tot nu

De bijzondere uitgave belicht de verschillende aspecten van Beatrix’ leven: haar kinderjaren, de liefde, het gezin, de relatie met haar ouders, de moeilijke en de mooie tijden. Ook de jaren na de troonsafstand op 30 april 2013 komen aan bod. Het tijdschrift is rijkelijk geïllustreerd met prachtige en bijzondere foto’s en voorzien van interessante feiten. 

Persoonlijke relaties en gedenkwaardige momenten

Rode draad in Onze Beatrix zijn bijzondere gebeurtenissen en personen in het leven van de prinses. Onder andere haar deels in Canada doorgebrachte jeugd, haar ouders en de warme vriendschap met Nelson Mandela passeren de revue. Daarnaast komen aangrijpende momenten uit het persoonlijke en het officiële leven van prinses Beatrix aan bod, waaronder de vuurwerkramp in Enschede en het afscheid van Claus en het verdriet om Friso. En natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor Beatrix als mens, haar rol als mater familias en hardwerkende monarch en nog steeds actieve prinses. Het magazine is overvloedig voorzien van zorgvuldig geselecteerd beeldmateriaal. De foto’s geven een soms onbekend, maar vooral menselijk beeld van prinses Beatrix.

De special Onze Beatrix 80 jaar is verkrijgbaar voor € 5,95 

Bekijk foto's van Beatrix en de koninklijke familie in de fotocollectie van het Nationaal Archief.