Publieksbijeenkomst Onderzoek in uitvoering

15 oktober 2019

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950 een publieksbijeenkomst in samenwerking met het Nationaal Archief.

Achter de schermen van het onderzoek 

Tijdens de bijeenkomst staat het doen van (archief)onderzoek centraal: hoe ziet ‘onderzoek doen’ er in de praktijk uit? Welke bronnen worden gebruikt voor het onderzoek Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950  en wat vertellen ze ons? Hoe gaan de onderzoekers om met eenzijdigheid en tegenstrijdigheden in de bronnen? En hoe zorgen ze voor meerstemmigheid?

Programma bijeenkomst 2 november

In diverse workshops en presentaties delen de onderzoekers van het programma en enkele externe deskundigen ervaringen uit hun onderzoekspraktijk. Daarnaast biedt het Nationaal Archief workshops aan over het doen van archiefonderzoek, en worden er rondleidingen gegeven door het depot en de tentoonstelling Topstukken in perspectief. Het volledige programma van de publieksbijeenkomst is te vinden op de website van het onderzoeksprogramma
U kunt deelnemen aan het ochtend- of aan het middagprogramma, met nagenoeg dezelfde sessies. Via Eventbrite kunt u zich voor één van beide dagdelen aanmelden. In beide dagdelen worden zowel Nederlands- als Engelstalige sessies aangeboden. De voertaal van het plenaire gedeelte is Nederlands, bij de ingang wordt op verzoek een Engelse vertaling verstrekt. 

Informatie publieksbijeenkomst

Datum: zaterdag 2 november 2019 
Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag, direct achter Den Haag Centraal
Aanmelden: u kiest voor de ochtend- of middagsessie via Eventbrite. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 27 oktober 23:30 uur.
Toegang: gratis