Tentoonstelling en studiezaal open

22 juni 2020

U bent weer welkom in onze tentoonstelling. Voor uw bezoek maakt u online een reservering. De studiezaal is open op afspraak. U reserveert online een plek samen met de archiefstukken die u wilt inzien.

Tentoonstelling

U bent weer van harte welkom in de tentoonstelling De oorlog die bleef. Voor uw en onze veiligheid is het aantal bezoekers dat we tegelijk ontvangen beperkt. Voor uw bezoek maakt u een reservering op deze website.

Reserveer voor een bezoek aan de tentoonstelling

De interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? is open voor families, dat wil zeggen mensen uit hetzelfde huishouden. Hiervoor maakt u vooraf een reservering.

Studiezaal

De studiezaal is geopend voor een beperkt aantal onderzoekers. U reserveert online een plek op de studiezaal samen met de stukken die u wilt inzien. Scans bestellen is nog niet mogelijk.
U kunt telefonisch een afspraak maken om beperkt openbaar archief in te zien. Dit kan alleen als u van ons al onderzoeksresultaten heeft ontvangen.

Lees meer over de aangepaste dienstverlening

Gedragsregels voor een veilig bezoek

Om u veilig te kunnen ontvangen hebben we een aantal regels vastgesteld:

  • kom alleen naar het Nationaal Archief als u een afspraak of reservering voor de tentoonstelling hebt
  • blijf thuis en maak een nieuwe afspraak of reservering wanneer u last hebt van één (of meerdere) van de volgende klachten: verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts.
  • ontwikkelen deze klachten zich ter plekke, ga dan naar huis.
  • houdt 1,5 meter afstand tijdens uw bezoek (geldt niet voor huisgenoten onderling)
  • volg tijdens uw bezoek de aanwijzingen op van onze medewerkers

Bij binnenkomst vragen we u bij de receptie naar mogelijke gezondheidsklachten.

 

Update 9 juni 2020: Informatie toegevoegd over opening Wie ben ik, was jij? en over het op afspraak inzien van beperkt openbaar archief.
Update 22 juni 2020: Informatie toegevoegd over het inzien van openbaar archief op de studiezaal.