'Wie ben ik wie was jij?' genomineerd voor de Museums + Heritage Awards

2 juli 2020

De educatieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? van het Nationaal Archief is genomineerd voor de Museums + Heritage Awards in de categorie International Project of the Year. Met nog vier andere kandidaten staat de expositie op de shortlist voor deze internationale prijs. Op dinsdag 22 september worden de winnaars, online, bekend gemaakt.

Museums + Heritage Awards

De internationale Museums + Heritage Awards worden jaarlijks uitgereikt aan innovatieve en baanbrekende initiatieven binnen de musea en erfgoedinstellingen. Er zijn prijzen in verschillende categorieën die de grote verscheidenheid aan instellingen en initiatieven in de sector aantonen.

Wie ben ik, wie was jij?

De tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? is een educatieve tentoonstelling. Jongeren ervaren
hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren bent invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt. Aan de hand van historische personen als George Maduro, Aquasie Boachi, Tula, Cornelia van Nijenroode of Aletta Jacobs ontdekken ze dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. De tentoonstelling kan individueel of met school bezocht worden.

BezoekWie ben ik, wie was jij?

De tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? werd eerder bekroond met de tweede plek van de MuseumeducatiePrijs.