Nationaal Archief en Total Design bij de HackaLOD 2022

Afbeelding van de winnaars juryprijs HackaLOD 2019.
27 oktober 2022

Op 4 november nemen het Nationaal Archief en Total Design opnieuw deel aan  de HackaLOD, dé hackathon met erfgoeddata. Het team, dat in 2019 de juryprijs won, gebruikt dit jaar het Actorenregister als basis om een app te bouwen die voor jong en oud interessant is. De HackaLOD is een initiatief van Netwerk Digitaal Erfgoed.

Nieuwe app op basis van het Actorenregister

Het Actorenregister is een overzicht van naams- en taakveranderingen van overheidsorganisaties vanaf 1975. Wat het team Nationaal Archief en Total Design precies van plan is tijdens de HackaLOD blijft nog geheim. Ze gaan in elk geval proberen om aan het Actorenregister andere datasets te koppelen. En een nieuwe creatieve applicatie maken die interessant is voor het publiek.

HackaLOD 2022

De teams starten op 4 november in de namiddag. En gaan door tot een uur of 12 de volgende dag. Vervolgens beoordeelt een vakjury de toepassingen die de teams met erfgoeddata hebben gemaakt. Op zaterdagmiddag 5 november worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Hopelijk valt het team Nationaal Archief en Total Design opnieuw in de prijzen. We houden jullie op de hoogte.

Zie voor meer informatie over de HackaLOD het bericht op Netwerk Digitaal Erfgoed.