Pers

Woordvoerder

Heeft u vragen over het Nationaal Archief, het gebruik van archief- en beeldmateriaal of het maken van opnames dan kunt u contact opnemen met onze woordvoerder.

Sandra Scherpenisse
sandra.scherpenisse@nationaalarchief.nl
06-46061858

Of bij geen gehoor:

Anne-Marieke Samson
anne-marieke.samson@nationaalarchief.nl
06-11782644

Vragen over de tentoonstelling en onderwijs

Heeft u vragen over de tentoonstellingen en onderwijs dan kunt u contact opnemen met:

Anouk de Wal 
anouk.de.wal@nationaalarchief.nl
06-29561868 

Martine Bartels 
martine.bartels@nationaalarchief.nl
06-15958281 

Bezoek filmploegen

Wilt u het Nationaal Archief als decor gebruiken of archiefstukken filmen, dan is een aanmelding noodzakelijk. Vul daarvoor het formulier in en stuur dit naar pers@nationaalarchief.nl.

Raadpleeg de pagina Persbezoek filmploegen voor meer informatie over het aanmelden van uw bezoek, de procedure, voorwaarden en de benodigde documentatie.

Persberichten

Raadpleeg onze Persberichten op de website of meldt u aan voor de persberichtenservice. U kunt ervoor kiezen om de persberichten te ontvangen via RSS of e-mail.

Meer informatie over het Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoord op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Je ontdekt er hoe het recente en verre verleden ons dagelijks leven beïnvloeden en kan er zelf zoeken in archieven. In de 142 kilometer aan papieren archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 1,2 petabyte aan digitale bestanden, wordt duizend jaar geschiedenis tastbaar.