Denk mee bij de DUTO-feedbacksessie

Foto: Judith Klein, Comments. Bron: Flickr.com.
1 september 2022

Het Nationaal Archief werkt aan vernieuwing van de DUTO-eisen onder de noemer DUTO-raamwerk. Op 13 september organiseren we een online feedbacksessie om mee te denken over de volgende stap in dit proces. De bijeenkomst is via Teams van 11.00-12.00 uur.

Wat gaan we doen?

In het DUTO raamwerk zijn we aanbeland bij de functionaliteiten die nodig zijn voor duurzame toegankelijkheid van informatie. Momenteel werken we aan de eerste functie, Vernietigen. Voor deze functie werken we de randvoorwaarden, processtappen, implementatiepatronen en modeleisen uit. Tijdens de sessie willen we hier graag feedback op krijgen. Zodat we dit onderdeel verder kunnen aanscherpen. Ook staan we stil bij de feedback op de DUTO-kenmerken uit de vorige sessie.

Aanmelden

Meepraten over de uitwerking van de functie Vernietigen en ontwikkelingen rondom DUTO? Sluit dan aan tijdens de online feedbacksessie op 13 september van 11.00-12.00u. Ga voor aanmelden naar het agenda-item op KIA.

Over het DUTO-raamwerk

In december 2021 is binnen het Nationaal Archief een werkgroep gestart met de actualisatie van het DUTO-raamwerk als beoogde opvolger van de DUTO-eisen. Het nieuwe DUTO-raamwerk is praktisch en zal beter aansluiten op technologische ontwikkelingen en veranderende wetgeving. Het DUTO-raamwerk wordt geïntegreerd in de NORA, de norm voor de Nederlandse overheid. Verder wordt actief afgestemd met de beheerders van de NORA om het onderwerp duurzame toegankelijkheid goed te borgen in de nieuwe hoofdstructuur.