iPRES 2022: 12 t/m 16 september

Afbeelding van de iPRES conferentie 2022
30 augustus 2022

De conferentie iPRES over digitale preservering is dit jaar in Glasgow, Schotland. Met als belangrijk thema: het milieu. Van 12 tot en met 16 september komt de internationale gemeenschap weer eens fysiek maar ook digitaal bij elkaar om kennis uit te wisselen en te netwerken. En het Nationaal Archief is erbij.

Nationale preservation watch

Samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) geven we o.a. een presentatie over de C02-emissie van opslag en gebruik van digitale informatie. En presenteren we de nationale preservation watch. Preservation watch gaat over het monitoren van alle ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de levensduur en duurzame toegankelijkheid van een digitaal informatieobject. In de organisatie maar ook daarbuiten. Door tijdig op die ontwikkelingen in te spelen blijft digitaal erfgoed ook in de toekomst voor iedereen duurzaam toegankelijk.

Prijsuitreiking

Ook reiken we de Digital Preservation Award for Teaching en Communications uit. De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leveren aan het behouden van digitaal erfgoed. En kent diverse onderdelen, waaronder Teaching en Communications. Deze prijs is gesponsord door NDE en mede mogelijk gemaakt door Beeld en Geluid.

Aanmelden voor iPRES

Wilt u iPRES bijwonen? U kunt zich aanmelden op de website van NDE. Hier vindt u ook de link naar het programma.