Donderdag 9 februari digitaal spreekuur MDTO

Afbeelding van mensen en computers. Foto van Gerd Altman.
2 februari 2023

Ook dit jaar worden weer digitale spreekuren georganiseerd waarbij experts van het Nationaal Archief op (praktijk)vragen ingaan over Metagegevens voor duurzaam toegankelijke overheidsinformatie (MDTO). Op donderdag 9 februari vindt de eerste online bijeenkomst plaats van 15:00 tot 16:00 uur. Het spreekuur staat open voor organisaties en informatieprofessionals die vragen hebben over of geïnteresseerd zijn in de toepassing van MDTO. 

Vraag uit de praktijk

'Hoe verhoudt MDTO zich tot metagegevensstandaard X of Y?' is bijvoorbeeld een vraag die we regelmatig krijgen. Bij het beantwoorden kijken we naar het toepassingsgebied en de inhoud van de betreffende standaard. En waar de overeenkomsten en/of verschillen zitten. Vervolgens bespreken we hoe organisaties hiermee om kunnen gaan. Bij de veelgestelde vragen op de website van het Nationaal Archief staat informatie over MDTO versus een aantal andere metadatastandaarden.

Deelnemen

Heeft u vragen over MDTO, omdat u bijvoorbeeld bezig bent met het opstellen van een metagegevensschema of met een mapping? Of wilt u meer weten over het koppelvlak? Of heeft u een andere prangende vraag over of interesse in MDTO? Dan zien we u graag op het digitale spreekuur. U kunt deelnemen via deze link naar Teams