Leergang Privacy volgeboekt

Deelnemers aan de Leergang Privacy 2018.
6 november 2018

Vanaf 22 november 2018 organiseren het Nationaal Archief en KVAN/BRAIN in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam opnieuw de succesvolle leergang 'Privacy; van WBP naar AVG’. Deelname aan deze editie van de leergang is niet meer mogelijk. 

Na het volgen van de leergang kunnen deelnemers de verkregen kennis direct toepassen in de praktijk. Tegelijkertijd kan gedeelde casuïstiek andere deelnemers en uiteindelijk de gehele sector verder helpen in het denken over en werken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG. De opbrengsten van de leergang delen we in de loop van 2019 op het kennisplatform Juridische Vraagstukken.

Waarom deze leergang?

De AVG vervangt sinds 25 mei 2018 de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens, WBP. Hoogtijd om de archief- en informatiesector voor te bereiden op alle veranderingen die dit met zich meebrengt. Het Nationaal Archief en KVAN/BRAIN organiseerden daarom in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam een maatwerkopleiding over dit onderwerp.

Toepassen in de praktijk

De leergang Privacy beoogt niet alleen de kennis van archiefprofessionals te vergroten. Maar ook om een gezamenlijk handelingskader op te bouwen. Hiermee willen we de uitzonderingspositie voor de archieffunctie die in de AVG is opgenomen, handen en voeten geven. De leergang verzoekt nadrukkelijk om eigen expertise en praktijkervaring te benutten. We vragen deelnemers dan ook een praktijkcasus in te brengen.

Meer informatie

Meer weten over de leergang Privacy; van WBP naar AVG? Lees onderstaande factsheet. Heeft u vragen, opmerkingen of interesse in deelname aan een eventueel vervolg van de leergang Privacy, stuur een mail naar Jeroen Padmos.

Speciaal voor zorgdragers heeft het Nationaal Archief een informatiefolder AVG  ontwikkeld. Heeft u verder nog vragen over de gevolgen van de AVG voor uw instelling? Neem contact op met het Nationaal Archief.

Factsheet over de leergang Privacy van WBP naar AVG.