Online review MDTO - start 1 april

Foto van een bril op papier met getypte tekst.
17 maart 2020

Het Nationaal Archief ontwikkelt met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Binnenlandse Zaken (BZK/CIO Rijk) en het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties een norm voor metadateren voor alle overheden: Metagegevens voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie (MDTO). Om MDTO verder te verbeteren, hebben we uw hulp nodig. Dat kan door deel te nemen aan de online review.

Update september 2021: De definitieve versie van MDTO is nu online beschikbaar.

Doe mee!

U kunt uw bevindingen aanleveren vanaf 1 april. Op die dag publiceren we conceptversies van een aantal  modules ter review op het Kennisplatform Metadata, van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Reageren kan tot 1 mei 2020.  

Onderwerpen van de review zijn:

  • het informatiemodel
  • de koppelvlakspecificatie.

Verwerken input

Ingediende opmerkingen worden verwerkt in een nieuwe versie van de modules. De tijd die hier voor nodig is hangt af van de aard en hoeveelheid van de opmerkingen.

De nieuwe versie van MDTO wordt in het najaar ter vaststelling aangeboden aan de Standaardisatieraad van het Nationaal Archief. MDTO is dan een norm van het Nationaal Archief, bruikbaar voor de hele overheid.

Meer over MDTO

MDTO is de opvolger van het Toepassingsprofiel Metagegevens Lokale Overheden (TMLO) en vervangt tevens het Toepassingsprofiel Metagegevens Rijksoverheid (TMR). Meer informatie over de ontwikkeling van MDTO is te vinden in een recent artikel in Od-magazine, beschikbaar op de website van het Nationaal Archief.